Champagne Billecart-Salmon

Over 9 jaar is het écht feest bij Billecart-Salmon. Dan bestaat dit Champagnehuis namelijk tweehonderd jaar. Tot die tijd is het gewoon feest bij dit eigenzinnige familiebedrijf uit Mareuil-sur-Ay. Billecart-Samon is niet alleen champagne, maar ook een symbool.

Eigenlijk heeft elk Grande Marque een bijzondere uitstraling en een duidelijk herkenbare stijl. Jaar in, jaar uit een consistente stijl neerzetten vergt vakmanschap. Maar in de Champagne draait het niet alleen om vakmanschap. De uitstraling is minstens zo belangrijk. Kijk naar het bekende gele etiket van Veuve-Clicquot. Ten derde speelt de doelgroep een rol. Wie drinkt de champagne? Voor Pol Roger de reden om hun meest prestigieuze cuvée naar Sir Winston Churchill te vernoemen. Van alle Grande Marques heeft Billecart-Salmon misschien wel de meest trendy uitstraling. En ze zijn trots op hun champagnes, net zo goed als ze trots zijn op hun huis en op hun karakteristieke logo. De vorm van een wijnstok en fonkelende mousse worden via een kunstzinnige ‘b’ en een ‘s’ samengevoegd tot één herkenbaar symbool.

Bij Billecart-Salmon zijn ze zo overtuigd van de kracht en de herkenbaarheid van het logo dat er vanaf dit jaar niets anders prijkt op het etiket van de Vintage 2004. Geen naam van het huis, geen verdere tekst dan ‘Vintage 2004′. Een teken van lef, maar vooral van overtuiging. Toch is zelfs deze verschijning niet alleen om naar te kijken. Uiteindelijk moet ook hier de kurk knallen (of liever nog, zachtjes sissen). De algemene stijl van Billecart-Salmon is verfijnd, elegant en puur te noemen. De hele collectie kenmerkt zich door de tonen van rijp fruit. De Brut Rosé geniet wereldwijd een enorme populariteit.

De Vintage 2004 is gecomponeerd uit 70 procent pinot noir en 30 procent chardonnay. Een fijne mousse trekt regelmatig omhoog door de intens goudgele drank. Tonen van appels, peer, wat vanille in de neus. Op de tong komen de geuren terug in de smaak met een zachte mineraligheid als ondertoon. Diepte en karakter. In de afdronk komt alles nog één keer samen om langzaam te vertrekken. Subtiel, verfijnd en beklijvend.

Billecart-Salmon is een groots champagnehuis met een heel bijzonder spectrum aan champagnes van hoge kwaliteit. Wat echter écht blijft hangen is de gekozen uitstraling. Met de kwaliteit zit het dus meer dan goed, de uitstraling is superieur. Misschien is dat wel de reden dat Billecart-Salmon favoriet is in de reclamewereld

H&H Color Lab