Wijncursus Friesland

DSC_0395

Wijncursus Friesland

De Introductiecursus Wijn (Wijncursus Friesland) is dé ideale cursus voor de geïnteresseerde wijnliefhebber. In 2 avonden behandelen we theoretische aspecten als klimaat, bodem en vinificatie. Ook gaan we in op de tradities en trends en het boeiende thema wijn en spijs. Je maakt bovendien kennis met 24 streekeigen wijnen die je in sets van twee zal leren te beoordelen door middel van het “parallel proeven”. Tijdens de “blindtasting” aan het einde van de cursusavond beschik je al over een wijngeheugen.

Deel 1: Witte Wijnen

Op de eerste avond van de wijncursus behandelen we proefondervindelijk de wereld van de witte wijnen. Wat is nu het karakteristieke verschil tussen een sauvignon blanc en een chardonnay? Je proeft 12 typische witte wijnen parallel. Je leert de belangrijkste verschillen op het gebied van smaak, geur en zicht te categoriseren en te interpreteren. Uitgebreide aandacht is er verder voor de geschiedenis van de wijn, de vinificatie van witte wijnen, en de rol van de natuurlijke aspecten: druif, bodem en klimaat.

Deel 2: Rode wijnen

Tijdens de tweede avond van de wijncursus proef je wederom parallelgewijs 12 typische rode wijnen. Waarom smaakt een pinot noir uit de Nieuwe Wereld nu anders dan een Bourgogne? Het wiel der tegenstellingen wordt op deze avond compleet ingevuld. Ontdek het verschil tussen kwaliteitswijn en eenvoudige wijn. Daarnaast maakt u kennis met de tradities en de trends binnen de wijnwereld.

De prijs voor deze introductiecursus in de wijnwereld bedraagt € 65,00 p.p. Dit is inclusief alle wijnen, de delicatessen en de cursusmap, die speciaal voor deze cursus is ontwikkeld. De volgende wijncursus vindt plaats in de Activiteitencentrum de Miente in Oosterwolde op 15 en 22 november 2016 (dinsdagavond van 19:30-22:30)

 

Naam  :  *
Email  :  *
Telefoon  :  *
Onderwerp  :  Aanmelden wijncursus
    
 

H&H Color Lab